Followers

Thursday, July 8, 2010

Ladies and Gentlemen

Thank you beloved bloggers for appreciating my ideas and sharing yours. What a nice world we have..full of imaginations and with very happy life forever and ever..

A wedding is about unity..a guy and a girl as one..big families..two different backgrounds..different culture and behaviours..its about cooperation and patience..

Jom diskusi difference between a guy and a girl related to wedding:

GIRL : Prefer survey at Pameran Pengantin…bridal shop..kedai nk beli barang hantaran ke berjam2 although not buying anything.
GUY : Nak cepat balik sebab takde pape menarik..boring

GIRL : Details and perfectionist in terms of selecting material or outfit..nk labuci kat tangan je..labuci kene corak bunge kaler2..nak berape persalinan eh? Veil nk panjang takat bahu ke sampai lutut?Nak covered shoes ke heels?
GUY : Amik je la mane2 yang cantik n murah..less accessories is better..

GIRL : Prefer to be wedding planner and prepare budget..siap buat excel sheet and reasearch any do-it-yourself thing..even tiny2 corsage and susun atur meja pun kalau boleh die nak control…bunga manggar pun kene matching dgn pelamin..hehe..
GUY : Ahhh..bagi duit kt mak je..pastu mintak caterer prepare everything..

GIRL : Excited and nervous for wedding almost all the time..kalo lg 5bulan nk kawen rase mcm lagi 5 hari lagi..
GUY : Ala..lambat lg la..relekla dulu..

GIRL : Sibuk nk pegi spa..hairdo…to ensure you are the most gorgeous princess for the day. girl can accept guy yang perut boroi..botak (asalkan sayang and protect her all the time)
GUY : Tak payah..serabut lambang kemachoan and keunggulan lelaki..huh! of coz guy prefer wife yg hot..cantik sepanjang masa..

GIRL : Risonye nk kawen..xtau masak..takutnye nak beranak! Boleh ke jadi isteri mithali?
GUY : Ape nk bagi anak org makan lepas ni?hehe boleh kawen lagi x? :)

GIRL : Sensitive sebab lelaki macam x excited or amik tau pasal kawen
GUY : Nak buat cmne? Laki memang cmtu..rilekla..

Based on the analysis..why both of them still in love and want to spend their life with each other? Things to ponder..

2 comments:

  1. sokongg!! my fiance jalan laju2 jee masa wedding expo ri tu...i tak paham napa die taknak tgk2 n servey dgn bersungguh2 hu3
    gerammmm ha3

    ReplyDelete
  2. wah sangat setuju dgn fact2 itu. my fiance pun cam boring je kalau ckp pasal wedding preparation. rasa cam nak ketuk je kepala.sabau je lah.hahaha:p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...