Followers

Tuesday, June 21, 2011

Their Weddings

En suami and I attended our friends weddings..haha not soo basi yet too new..tapi pengantin first ni baru pregnant..hahaha..

The first wedding at Dewan Bistari MITC, Melaka middle March 2011. The only child of the family, i really heart the bride..doing all the preparations on her own (no wedding planner) - takziah to her mom who passed away approx 6months before her day. sangat tabahhhh!!

cantikkan her baby blue fondant cake?

simple deco - big white paper lanterns for the walkway..

Second bertandang at Kepong middle May if not mistaken (haha dah lupe). Unable to attend her reception, so en suami and I decided to attend her bertandang. Simple je..

centerpiece deco

fresh flower handbouquet..love them!

simple is better..its peach!

Hope can give u ideas - for a budget and simple bride :)

8 comments:

  1. a simple walkaway n creative :)love it dear :) tp kalo ade cahaya kua dr lantern kompem lg lawa kan :)

    ReplyDelete
  2. setuju dgn emie!

    ada lampu sure lg meletupss :)

    ReplyDelete
  3. babe i love baby blue cake and lanterns walkaway dia.i try imagine if i yg buat ats jalan raya ni ade walkaway cmtu.i risau anak2 kecik yg suka main2 tu terpijak tersepak je.haha.tp nice idea! bole buat sndri.yey.

    ReplyDelete
  4. setuju dgn korg sume..yup kalo ade cahaya lg dramatic n romantic..but the bride prefer simple je.. :)

    Lisa: a'a betul ckp u..bila dah lame2 ade budak2 kecik main2 dgn lantern tu jadi bola..huhu part tu x tahan tgk..

    ReplyDelete
  5. aaawwww~ ade entry psl wedding ai~ :P
    hahha anyhow, mmg initial idea nk pasang lampu within the lantern, but takut bdk2 kecik tersepak~ but in the end, mmg lantern2 tu semua jahanam pon dek bdk2 yg dok geram je menengok lantern tu..half of them selamat jd bola sepak pon~~ kalau ade lampu rasenye, mau ade bdk2 kene electric shock~~ hehehe~

    ReplyDelete
  6. diah : uik..belum lagi dear..hehe sapela sebarkan onar itu..doakan ye :)
    pariparisakuri:hahahaa lawak2 tapi bukan senang mahu berusaha gigih sebegitu syafa :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...