Followers

Wednesday, December 28, 2011

Kecurian Di Hari Perkahwinan


This is a true story happened..

Last week, en suami went for a another wedding photoshoot. The venue not to be released la kan untuk menjaga perasaan keluarga pengantin.

En suami said, while he was taking pictures, he saw one suspicious guy wearing tuck-in shirt with a bag pack walking around..tak senang duduk..en suami thought he was one of groom's/bride's family member..

After few moments, en suami saw mr groom caught this guy (yes mr groom di hari pekahwinan yang tangkap) and their family members came and talked to him..I was not in the picture when this incident happened but from en suami, the bride told groom that she saw this suspicious guy took one of her sister's handbag and put into his bag back..salute lah pengantin sempat jeling pencuri while attending guests..this incident actually happened late evening before couple went for outdoor..then couple pakcik makcik came and situation became bit tensed. This guy been scolded by the family and one of the pakcik tampar him..

What a shame la this guy..en suami cakap mak pengantin ade cakap "sanggup anak buat macam ni kat majlis makcik?" hopefully he's just working alone and nothing bad happen to other guests.
En suami said pencuri tu sempat makan lagi kt majlis before started his 'business'..

Inspektor sahab datang and he was brought to police station for further investigation..wedding videographer was one of the witness as he captured this guy in his video..

It was an open space wedding, bukan dalam hall and seating arrangement..its hard to control the guests..takkan nak suruh tunjuk kad baru boleh masuk kan..hope to be lesson learnt and b2be to be more careful on your belongings..some people may take advantages of your busy-ness..macam2 orang zaman sekarang..nak ambil jalan mudah untuk kaya..


7 comments:

  1. memg ada kes mcm ni dear..
    lg teruk masa kita sibuk2 tu...sempat dia masuk bilik dan curi apa2 yg berhrga..
    ni cerita dari yang pernh kena..

    ReplyDelete
  2. Oh myy..Tu la sekarang kena jaga2. Nak2 kalau buat kenduri kat rumah. Orang keluaq masuk kita tak sedaq. Salute lah to the pengantin sebab perasan dalam dok sibuk2 tu.

    ReplyDelete
  3. patutlah org selalu nasihat berjaga2 bila time wedding ni. time kita sibuk, time tu lah 'mereka2' ni buat2 sibuk. nasib baik tak jadi kat majlis kita. alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. betulll1 lg kes popular sekarang is curik hantaran kahwin. hantaran kan selalu diletak dlm bilik pengantin. entah siapa2 yg keluar masuk blk pengantin tu, kita x boleh control semua. pengantin+tuan rumah semestinya akan ada di depan pintu rumah. jadi mmg kena jaga2. baik jugak kalau upah cousin2 jd 'penunggu blk pengantin' heheh...

    btw dear, im one of yr silent readers...boleh x tlg vote? me ada masuk 1 contest blog ni, n yours truly sangatlah lah perlukan vote kwn2... Just tinggal comment kat entry yg link bawah ni.

    http://pikapikah.blogspot.com/2011/12/contest-cinta-kami.html

    Kat ruangan comment, tulis camni:

    VOTE!

    *Pas tulis VOTE, WAJIB tinggal link blog/Facebook page anda. WAJIB tau!*

    U can leave yr blog link if thats ok with u. Please? Hehehe thank u in advance sweety! :)

    ReplyDelete
  5. ya allah teruknye..skang mmg..tapi biasanye time kenduri mmg byk kes curi..especially handphone hilang..so lepas nie semua org kena be more aware dgn brg masing2 ;)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah dlu kt majlis i takde kejadian mcm ni huhuh.be careful whenever wherever u are..

    ReplyDelete
  7. asfiza: haa masuk bilik tu pun scary..sbb tu la patutnye bilik pengantin n famili pengantin kene lock time kawen..xpsl2 je nnt kene..

    reena: a'a tula psl pengantin siap perasan time tu ade pencuri2...

    mrs mysarah: betul ckp sarah...mereka yg buat2 sibuk ni la yg bahaye..kite pun bukan kenal semua org..pastu tgh kecoh2 ade je yg take chance

    pika pikah: tau xpe..kesian si penunggu bilik pengantin tu :) ok dh vote! tq sbb jd my silent reader..now dh x silent lg :)

    uya: haaa handphone hilang tu mmg sedihla..dhla hidup rase x bermakne kalo hp hilang...huhuuh

    lisa: betul lisa..nasib baikla org keliling2 kite time majlis kite xde buat hal..mintak dijauhkan utk b2be yg lain2 jgk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...