Followers

Thursday, January 12, 2012

Debaran Pertemuan Pertama

Salam all,

Benda ni actually personal, i dont really like to share my problem with bloggers..tak nak nampak kecoh2 cerita personal live dan menagih simpati..but i gagahkan diri to seek all your doa..tolong doakan boleh?

This 17 Jan 2012, at Prince Court Medical Centre (PCMC), en hubby and i will meet Doc Seri (gynae), insyaAllah. I would like to get confirmation from expert aka gynae about my condition..sangat menakutkan..i don't like hospitals..tak kira la pergi dentist ke..lawat orang sakit ke..even the smell of clinics cam ala2 dettol already scare me..my heart beat definitely running on fastest mode..itu confirm..all these while i prefer to see doctor personally..tak suke bawak peneman..but since dah kahwin, en suami always wants to accompany me..okla fine! :)

I've been married for 1 year, since my friends and officemates suggest to set appointment with gynae..so pasrah je la..personally i dont think my mother and MIL agreed with my decision sebab diorang cakap awal lagi ni..hurmm..dah la office insurance tak cover unless am pregnant..takpela..i went to panel clinic and ask for referral letter...they asked me to fax the letter to PCMC prior appointment..(reason irregular menses)

Before deciding to set an appointment, i browsed several websites (dr zubaidi, hamid arshat,etc) and blogs to analyze myself and compare.
  • First thing, your irregular menses..hurm i dont have any problem with that..tepat 28 hari cycle nye..period pain pun mild and only penat suke tidur (tapi i memang suke tidur tak period pun)..
  • Secondly, hemoglobin level..i did hemoglobin test last month sebab penat and fortunately was ok..from doctor's consultation, normal female level within 11-16 and mine was 15.5. Platelet, white blood cell and cholestrol level were also very good..
  • Stress level, maybe this is the root cause. But this month, my stress level is manageable..haiya work work and people talking..macamla company bankrupt if i left the company..
Hummm whatever it is..check je la ye..huhu hopefully Dr Seri just check and scan my tummy dulu...bagi supplement ke..hehe manela tau this month sekali check2 dah ada baby..haha terus ING cover..i hate check kat bawah tu..taknak boleh? most scariest part to accept! Haha nak check tu pun takut..padahal tak sedar sakit beranak lagi sakit kot..

Hopefully nothing bad happen to me and en hubby..its just Allah belum nak bagi rezeki..please don't let anything bad happen..taknak en hubby and Mak susah hati please..tolonglah Ya Allah..

Those who reading my entry...can you please helping me to doa? May Allah repay your kindness..amin~


p/s: i pray for you too dear :)


19 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan,InsyaAllah!

    ReplyDelete
  2. amin... smg cpt dpt baby k, kitorang semua doakan yg terbaik :)

    Allah blm nk bg lg, Dia tau ape yg terbaik utk kita :)

    ReplyDelete
  3. amin..sumtimes u rasa x comfortable coz normally after getting married mst org akan dpt anak..but its juz cpt or lmbt..and ni smua keja Allah kan..its ok dear..insyaAllah each of ur reader will pray the best for u..amin..take care!

    ReplyDelete
  4. sy doakan mudahan awk cpt dpt baby...apepun awk perlu byk besabar...smua rezki Allah akn kasi antara lambat or cepat je....

    ReplyDelete
  5. Dear, check kat mane?

    i last two month baru buat check up, then suddenly git cyst, masa tu sedih sgt...tp doc kata still kecik lagi,no urgency to operate, plus it confirm tak ganggu my fertility, but still i fear..yela..tak penah sangka kan...

    takpe dear,,insya allah nothing happens, mane tau ade baby ke..wish u best of luck k...

    i know, what exactly u feel...i pun still in TTC..aaa..mcm byk benda nk cerita dgn u...

    u ade facebook tak?hehe,nk add u.. :)

    ReplyDelete
  6. hope kite cpt2 dpt baby..same2 doa eh...AMIN

    ReplyDelete
  7. kina pun xsuke tulis personal dlm blog kawen2..sbb tu buat blog personal..hihi..
    kina doakan intan ye..insyaAllah, check ni pun 1 usaha..amin..

    ReplyDelete
  8. insyaallah intan. moga semuanya selamat dan intan akan senang dapat baby banyak2 cumel2 yea. take care dear =)

    ReplyDelete
  9. Intan,

    I doakan yg terbaek utk kwn²...ape pun, sabar n doa byk k...

    ReplyDelete
  10. gudluck dear..i pun doakan u jgk..semoga usaha kita berhasil..

    atleast doc u female..i doc lelaki..malu gile..tp dh ramai rec kan dia, so i try jgk la..

    ReplyDelete
  11. dear...
    i doakan segalanya dipermudahkan..
    i doakan juga moga u dah ade isi ms jumpe doc nnt..insyaallah ok..
    neway,i dah tak gune blog lama..
    here my new blog ok..

    http://mamacintapa87.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. dear, i akan sentiasa mendoakan u ye! hope akan ada good news nanti!! Amin!

    ReplyDelete
  13. u,i.Allah segalanya dipermudahkan..u and husband dh berusaha, ada org kata kita x blh stress sgt, nnt susah nak conceive...buat dlm keadaan happy2..ni my frenz yg bg tau..good luck ok ;))

    ReplyDelete
  14. i doakan u okay dan baik2 saja :)

    psst:husband i kata dia pun benci hosp.kat hosp dan klinik la sng dpt penyakit sbb org sakit dtg sana.so byk penyakit tersebar like flu.hahaha.tah pape.but make sense.i hate the smell too! haha

    ReplyDelete
  15. Intang, hopefully all goes well, InsyaAllah. jangan pressurekan diri! btw, hemoglobin level mu tinggi. kitenye 11.4 je. cukup makan :P

    ReplyDelete
  16. : mesti lah i pray for you! ;)

    take care, intan ;)

    ReplyDelete
  17. tq all for prayers and wishes...really mean it! :)

    ReplyDelete
  18. hi intan, nanti kalau rajin, just update la apa doc kata. me too, dah setahun dah, tp belum ada tanda2 lagi. hermmm dlm 3 bulan kebelakangan nie, baru serius utk fokus nak dpt baby. tp apakan daya, belum rezeki. ada terpk nak jumpa gynea, tp maybe tunggu bulan depan la, if period dh dtg. semoga Allah kurniakan rezeki itu kepada kita k.

    ReplyDelete
  19. ok reen...saya tengah type2 lagi entrynye..nanti saye share k :) i doakan utk u dear..insyaAllah ade rezeki u tu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...