Followers

Tuesday, January 31, 2012

Flower Candy


pic credit to nikaizu

When i saw this picture, really reminds me about my childhood time..

Twenty years ago, back in Terengganu, my father always brought me and my younger sister to this shop - made by wood, buruk and one very kampung chinese aunty (if not mistaken)..this shop only sold few tidbits with very cheap price..(orang kampung tak ambil untung banyak2..that's what i love the most about kampung)..

We used to call this shop as "kedai bulat-bulat".. my sister and i just called that because we didn't know this candy exact name..just know bentuk bulat-bulat.. :)

From the picture i share, its called flower candy..during my time..there's one more shape..a key (kunci)-shaped..its hard for me to find these candies now..maybe almost extinct and only kedai buruk2 sell them..I don't think kids nowadays ever wish to grab this 'antique' candies..they just know Cadbury..Hersyes..Kinder Bueno..Patchi..yeahh..only branded ones..

Let us bring back these 1000 memories candies..for our candy buffet or doorgifts if possible..who says cheap candies can't be part of our wedding day?

6 comments:

  1. huhu rendu cekelat niii. skrg susah nak jumpa. kalau ada pun kat kedai borong kan

    ReplyDelete
  2. gula2 ni dah lama...ada lagi 1 bentuk macam nombor 8..hehe

    ReplyDelete
  3. kalau ada pon xsedap punye.dorg tipu.

    ReplyDelete
  4. rindunya dengan gulagula ni.comel jer kan.memang susah nak cari sekarang ni.maybe kedai buruk2 je ada.dekat mall takde dah.tp,gulagula ni lagi vogue kot dari cadbury. Hihi :)

    lagi satu,zaman kanak-kanak dlu,gulagula ni ada yg bentuk cam topeng muka.siap letak getah lagi.pastu leh pakai:)

    ReplyDelete
  5. haritu time wedding i ada candy ni. as a gift to kanak-kanak with kipas plastik. hee~

    ReplyDelete
  6. i tau candy ni.dlu masa kecik2 sll makan.tp tatau nama.i panggil coklat cermin mata kot sbb lubang tengah2 tu bole buat mcm spek hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...